Mikä viikko!!! 5 päivää juhlimista yhteen menoon ja kunnon yöunista ei tietoakaan. Takana on siis Pyhän Patrickin päivä eli Paddy´s Day. Meillä alkoi Couch Surfingin porukan kanssa juhliminen jo torstaina ja eilen olisi vielä ollut pubikierrosta, mutta en millään enää jaksanut lähteä mihinkään 10. tuntisen työpäivän jälkeen.

Kaikki alkoi siis torstaina 13.3, tai no oikeastaan jo keskiviikkona kun Heidi ja Antti saapui Dubliniin. Menin töiden jälkeen keskustaan ja käytiin irkkupubissa ottamassa oluset livemusiikin kera. Joku irlantilainen poika tuli juttelemaan meille ja yritti kovasti arvata mistä ollaan kotoisin. Ei auttanut vaikka sanottiin, että ollaan Ruotsin ja Venäjän välissä, kun sieltä vaan tuli arvauksina mm. Slovakia ja Ranska. Edes Nokia phone ei tuonut mieleen kuin Japanin!! Yleissivistys taitaa olla nolla sillä pojalla!!

Ilta oli rauhallinen, koska mun piti tehdä torstaina pitkä päivä sekä Heidi ja Antti lähti kiertelemään ympäri Dublinia.

 

Torstaina oli siis Couch Surfingin porukalla ensimmäiset bileet, "official start for St. Paddy´s weekend". Paikka oli mulle ihan vieras ja oli todella pieni siihen verrattuna kuinka paljon porukkaa oli ilmestynyt paikalle. Ihan ensimmäisenä tutustuin muutamaan amerikkalaiseen matkaajaan ja yks niistä näyttää ihan edesmenneeltä Heath Ledgeriltä!! Ryan olikin koko loppuajan Heath, kun kaikki muutkin oli sitä mieltä että yhdennäköisyys on valtava. Ilta oli aivan mahtava. Me "grillattiin" vaahtokarkkeja kynttilän liekissä ja tietenkin hieman maisteltiin alkoholijuomia sekä syötiin aivan mahtavaa rasvaista kanaa ja ranskiksia!!

Ilta jatkui niin myöhään että viimeinen bussi ehti mennä 23.30 ja piti kävellä Kacperin kanssa ensin sen talolle asti ja sen jälkeen otin taksin loppumatkalle. Yksin en uskalla täällä kävellä yöllä ja siitä olisi ollut vielä noin 3 km matka jäljellä.

1390274.jpg

"hih, siideriä!!!"

1390282.jpg

"liekitettyä vaahtokarkki olisi tarjolla"


1390301.jpg

"suomalaiset"

Perjantaina töiden jälkeen näin Elinan kaupungilla ja ostettiin pillit, jossa oli vihreä/valkoinen/oranssi nauha ja sitä tulikin sitten käytettyä koko viikonlopun ajan. Ostettiin myös kasvovärejä sekä kynsilakkaa teeman mukaan.

1390304.jpg

Me oltiin perjantaina ja lauantaina yötä samaisella Ronanilla, millä yövyttiin Pyrynkin kanssa. Ronanin tyttöystävä oli nyt siellä, kun viimeksi Elena oli reissussa ja oon oikein mielissäni, että tapasin Elenan. Elena oli loukannut itsensä eikä voinut sen takia pahemmin liikkua tai lähteä meidän kanssa kaupungille, mutta huomasi että seura teki hyvää. Lähdettiin siis Elinan kanssa kaksistaan kohti bilepaikkaa, joka sattumoisin oli Smithfieldissä eli vain 200 metrin kävelymatkan päässä Ronanin ja Elenan asunnolta. Samat naamat oli sinäkin iltana paikalla ja juttelin pitkään yhden Ericin kanssa siitä kuinka mä tykkään ajaa partaa veitsellä. Sit se sano myös et mulla on irkkuaksentti tai et sanon suurimman osan sanoista aivan kuten dublinilaiset. Onneks en kuitenkaan puhu niin epäselvästi kuin paikalliset, kun ei niistä meinaa saada välillä mitään selvää.

 

Lauantaina olikin aikainen herätys kymmeneltä siihen nähden, että mentiin nukkumaan joskus 4 aikaan. Luvassa oli Treasure Hunt ja piti olla 11.30 rekisteröitymässä kilpailuun. Harmi vaan, että satoi koko päivän ja välillä oikein rankasti. Parin tunnin tarpomisen jälkeen luovutettiin kun oltiin ihan märkiä ja väsyneitä kävelemään kurjassa säässä. Aurinkoisena tai edes sateettomana päivänä asia olisi ollutkin ihan toinen ja viihdytty paremmin kadulla.


Mä toin Suomesta ruispastaa ja tehtiin Heidin, Antin ja Elenan kanssa lohi/paprika/sipuli/kerma pastaa. Maistui oikein hyvältä ja niin helppo tehdä kuin olla ja voi!!

Illalla oli taas tiedossa bileet, mutta Heidi ja Antti lähti jo lentokenttähotellille, kun oli sunnuntaiaamuna aikainen lähtö takaisin Suomeen. Me lähdettiin sit kaksistaan Elinan kanssa baanalle ja jätettiin Elena raukka yöksin kotiin. Matkalla Murray´s nimiseen baariin, me poikettiin katsomassa Ronania sen työpaikalla, Woolshed nimisessä baarissa ja siellähän se jo seisoskeli olutpullo kädessä ja sanoi et oli päässyt töistä aikaisemmin. Matka jatkui kohti meteliä ja hulluja ihmisiä. Hassua, että jo kahden päivän juhlimisen jälkeen tapaa uusia ihmisiä vaikka on molempina iltoina ollut samassa paikassa. Joskus vaan jää huomaamatta osa porukasta, ja varsinkin nyt oli niin paljon ihmisiä Dublinin ulkopuolelta, ettei voinut mitenkään tutustua kaikkiin heti. Hauskaa oli tänäkin iltana ja kannullisia siideria ja olutta vaan kannettiin pöytään!! Oli niin hyvät tarjoukset tehty meille, että oli pakko juoda paljon!! J

Siitä illasta ei varmaankaan ole enempää kerrottavaa, joten siirrytään sunnuntaihin. Mun piti olla lastenvahtina illalla. Maire ja Gerry tuli kotiin vasta 1 jälkeen ja sit lähdin heti keskustaan. Róisin heräsi kolme kertaa illan aikana ja totta kai iski paniikki joka kerta, kun äiti tai isä ei ollutkaan kotona. Onneksi sain sen joka kerta takaisin sänkyyn melko nopeasti eikä enää neljättä kertaa ehtinyt herätä mun vahtivuorolla.

Murray´sissa suljetaan ovet jo 12.30 ja Elina oli tehnyt diilin yhden portsarin kanssa, et mä soitan ovikelloa ja ne tulee avaan mulle oven. No, eihän sitä portsaria näkynyt vaan joku toinen tuli ovelle ja kuulin kuinka Elina ja yksi Suz sano et siellä on yks meidän kaveri joka luvattiin päästää sisään. Pääsin sit kuitenkin sisälle ja Elina kuskasi heti siiderin pöytään ja sano et mun pitää ottaa kaikki kiinni. Mahdotonta tunnin aikana juoda yhtä paljon kuin muut on juonut iltapäivästä asti, mutta kyllä siinä sit pari siideriä meni nopeasti samalla kun tanssittiin porukalla!!!

Sunnuntain bileet oli myös samalla Pedron läksijäiset, koska se muutti maanantaina pois Dublinista 6 kuukaudeksi. Kaikilla oli hauskaa ja hypittiin tanssilattialla niin, että heikoimmat jäi alle!! Baarin sulkemisen jälkeen mentiin vielä jatkoille Anthonyn ja Eoinin luokse, jotka asuu ihan mun lähellä, mutta olin menossa Elinalle yöksi ja kotona hälytykset päällä, niin ei ollut siitäkään mitään hyötyä, että jatkot oli siellä. Mutta hauskanpito sen kun jatkui vaan ja päästiin Elinalle joskus 7-7.30 aikaan ja herätys maanantaiaamuna oli klo 10 eli vain parin tunnin torkahdus siinä välissä ennen kun piti lähteä katsomaan paraatia ja tanssimaan kadulle.

 1391761.jpg

"minä ja Pedro"

Maanantai oli siis se suuri päivä, jolloin koko maapallo on vihreä tai ainakin Dublin ja New York! Näissä kaupungeissa ainakin juhlitaan ja kunnolla. Paraatin osallistujat oli suurimmaksi osaksi USA:sta ja kaikki oli suurta ja mahtavaa. Aluksi me ei nähty Elinan kanssa mitään, kun oli niin suuri väkijoukko edessä ja soittajat ja esiintyjät käveli kadulla. Noin puolivälissä kuitenkin alkoi tulla isompia ja korkeampia juttuja ja nähtiin onneksi niitä. Tunnin seisomisen jälkeen alkoi olla niin kova nälkä, että piti lähteä syömään ja molemmilla sattui olemaan McDonald´s fiilis ja piti mennä ostamaan juustohampurilaisateria. Erittäin hyvä ja ravitseva "aamupala" klo 14 aikaan. Ennen kaupungille lähtöä syötiin vain yhdet jogurtit eikä se paljon täytä.


1391773.jpg

"itse herra Paddy siinä ajaa moottoripyörällä"

Mahtavan aterian jälkeen suunnattiin kohti St. Stephen´s Greeniä ja sieltä mentiin porukalla yhdelle sivukadulle, mihin oli pystytetty lava soittajia varten ja kaikki tanssi kadulla irkkutansseja. Jos ei oltaisi oltu niin väsyneitä, niin varmasti oltaisi viihdytty siellä kauan, mutta vähän reilun tunnin jälkeen alkoi väsyttää niin paljon, että piti lähteä meille lepäämään hetkeksi.

1391817.jpg

Gerry oli kotona kun päästiin meille ja sano että näytetään hyvin juhlineilta ja kysy et vieläkö lähdetään takaisin keskustaan. Sanoin et pitää ensin vähän tankata ruisleivällä (kiitos Antti ja Heidi) ja nukkua hetki, niin jaksaa taas viilettää ympäri keskustaa!! Maire tuli myöhemmin kotiin ja sanoi, että näytänpä mä kurjalta, kun olin just herännyt päiväunilta ja oli aamulla laitetut poskimaalaukset vähän levinnyt. Aamulla oli arat silmät, mutta oli pakko laittaa piilolinssit että sain laitettua aurinkolasit päähän kun oli kirkas päivä.. Totta kai ne ärtyi vielä kun nukuin meikit naamassa ja varmasti meni ripsiväriä silmään kun hieroin vaistomaisesti silmiä kun heräsin.. Melkoinen näky todellakin, mutta silmätippojen avulla silmät kirkastui ja kasvomaalaukset pyyhin kokonaan pois..

Maanantain bilepaikkana oli tuttu ja turvallinen Blue Goose, jossa on vietetty monen monta hauskaa iltaa!
Vaikka se on pieni paikka, niin meitä oli ainakin 100 henkeä sulloutunut sisälle, jos ei enemmänkin. Ilmottautuneita yhteensä koko viikonlopulle oli 138 + "ei couch surfingin jäseniä" noin 50, mutta maanantaina ei ollut enää kaikki paikalla.


1391867.jpg

"eikö olekin ihan Heath Ledgerin näköinen? Mä voin nyt jaella nimmareita kun oonpäässyt samaan kuvaan sen kanssa." =)

Tiistaina oli kevyt 10. tunnin työpäivä ja hieman väsytti, kun bileissä meni kuitenkin aika myöhään. Kerran vuodessahan Paddyä juhlitaan, niin voi kerätä itselle hieman univelkoja. Nyt alkaa jo olla normaali rytmi löytynyt, vaikka edelleen väsyttää aamuisin eikä millään jaksaisi nousta ylös.

Huomenna lähdenkin sitten aamulla aikaisin Belfastiin yhden kaverin kanssa. Päivän reissu vaan tiedossa, niin pitää lähteä aikaisin, että nähdään mahdollisimman paljon.