Nyt on tämä tyttö päässyt reissaamaan oikein kunnolla  ja seuraavaksi kerron  Pohjois-Irlannin seikkailuista.
Kävin pohjoisissa Pitkä Perjantaina Annan kanssa ja aamulla oli aikainen herätys. Klo 5.15 oli kello soittamassa kun piti päästä lähtemään viimeistään 6.30 kohti linja-autoasemaa. Máire onneksi lupautu antaan kyydin asemalle kun meiltä lähtee ensimmäinen bussi vasta 6.50 eli sillä en olisi millään ehtinyt Belfastiin menevään bussiin.
Bussimatka oli aika hiljainen, kun molemmat heräsi aivan täysin kesken unien ja tiedettiin että on pitkä päivä edessä. Yritin nukkua välillä, mutta ei siitä kuitenkaan tullut mitään.. Belfastissa suunnistettiin ensimmäisenä turisti infoon ja kyseltiin Giant´s Gausewaylle meneviä retkiä. Sopivasti 25 minuutin päästä lähti yksi bussi ja saatiin siihen liput. Kallista lystiä oli, mutta sen arvoista kuitenkin. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Belfastin kaupungin laidalla jossakin linnassa. Aika tylsän näköinen linna, mutta merimaisema houkuttelevan näköinen jo siinä vaiheessa.
Linnan jälkeen nähtiin kallio, josta Gulliverin matkat-kirja on saanut alkunsa. Näytti aivan kuin siinä olisi ollut ihmisen kasvot sivulta katsottuna.
Seuraavat pari tuntia ajettiin merenrantaa pitkin kohti pohjoista. Aivan mahtavia maisemia taas kerran ja isoja aaltoja löi rantakallioihin, niin että vettä roiskui tielle asti.

Ennen Giant´s Gausewaylle pääsyä pysähdyttiin Carrick-A-Rede- Robe Bridgellä, mutta tottahan toki riippusilta oli suljettu tuulen takia!!! Siis minkä tuulen?!? Eihän täällä tuule koskaan, varsinkaan merenrannalla!!! No, siihen olisi mennyt 5 euroa että olisi saanut ylittää todella lyhyen sillan ja odottaa, että muut ihmiset pääsee myös yli ennen kuin pääsee tulemaan takaisin.. Meillä oli aika lyhyt pysähdys siellä eli olisi tullut muutenkin nopea sillan ylitys ja heti takaisin. Päästiin kuitenkin sillan viereen ja muutama hyvä kuva tuli napattua. Parkkipaikalta matkaa rantaan oli vajaa kilometri ja melkein juostiin Annan kanssa sinne, että varmasti ehditään ylittään silta ja näkemään kunnolla maisemia.1431085.jpg

1431088.jpg

Carrickilta matka jatkui mahtavaan lounaspaikkaan!!! Saatiin 10 eurolla keittoa, mikä oli pahaa sekä yksi sandwish mikä oli jaettu neljään osaan: kahdessa oli salaattia yksi pieni lehti ja paljon voita, kahdessa muussa palassa oli mautonta kanaa ja oli pakko laittaa paljon suolaa ja pippuria että pystyi syömään ne. Bussifirmat on varmaankin tehnyt jonkun hyvän diilin ravintolan kanssa, että ne saa sinne asiakkaita kun muuten siellä ei varmaan käy kukaan. Kamalaa ruokaa oli silti ja rahat meni hukkaan...

1431109.jpg

"Huomaa ihana voikerros leivän välissä!!!!"

Ravitsevan ja täyttävän lounaan jälkeen käytiin katsomassa Bushmillsin tislaamoa, tai no käytiin kääntymässä porteilla, koska tietysti se oli kiinni kun oli Pitkäperjantai. Sen jälkeen käytiin katsomassa jonkun linnan raunioita, mutta aurinko alkoi laskea ikävästi ja paistoi suoraan linnan takaa ja valokuvat ei onnistunut ollenkaan..

1431112.jpg

"Vähän näkyy torneja tai jotain muuta kun oikein tarkkaan katsoo."

Linnan jälkeen päästiin itse pääpaikkaan, minkä takia ihmiset matkustaa Pohjois-Irlantiin: Giant´s Gauseway!!!
Meitä varoiteltiin jo bussissa, ettätuuli on tosi voimakasta ja ihan rannalle ei kannata mennä. Joka vuosi joku huuhtoutuu mereen ja sieltä on vaikea päästä ylös.. Pysyimme siis turvallisesti pois kallion reunalta, koska tuuli oli niin kova ettei meinattu pysyä pystyssä ollenkaan.
Idea Gausewayssa on, että kivet on muotoutunut jäääkaudella kuusikulmaisiksi ja ne näyttää todella epätavallisilta. Aika uskomatonta, että yhdelle rannalle on muodostunut tällainen hieno "kasa".

1431119.jpg  1431129.jpg

"Iltapäivävoimistelua. Tuuli meni kivasti takin alle ja tuli oikein kiva kellohelma!!!"



1431160.jpg

"Tyylinäyte kuinka laitetaan tumput käteen tuulessa, mikä meinaa viedä mennessään!! Tukave haara-asento, toinen jalka hieman taaempana, hiukset naamalle sikin sokin ja sitten vaan tumput käteen nopeasti!!"

Kun oltiin saatu vietettyä 1,5 tuntia ihastellen kiviä ja käytyä vessassa minkä seinällä oli lappu: Saatat kokea vaikeuksia vetää vessaa, sillä alueen vedenpaine on heikko. Anna säiliölle tarpeeksi aikaa täyttyä, ennen kuin vedät vessan. Kiitos yhteistyöstä!!
Muutenkin vessa oli kylmä ja epämukava, ja sitten vielä piti ottaa huomioon, että vessa ei välttämättä vedä kunnolla. Se ongelma on kyllä joka paikassa, kerran kun vedin vessan (en muista missä) niin se melkein tulvi yli.. Siinä piti ottaa jalat alle ja häipyä vessasta saman tien.
Päivä oli pitkä, mutta maisemien puolesta erittäin hyvä!! Gausewaylta ajettiin suoraan Belfastiin moottoritietä pitkin ja reilun tunnin matkan aikana nukuin melkein koko ajan. Piti vielä yrittää säästää energiaa kierrelläkseen vähän aikaa Belfastin keskustassa.

Ensimmäinen kauppa mikä huomattiin jo kaukaa oli Disney shop ja sieltä jäi käteen Bambi lompakko ja laukku!! Pohjois-Irlannissa on punnat käytössä, koska se kuuluu Britanniaan ja kun katsoin tilitiedot niin myyjä veloitti liian vähän.. Kerrankin niin päin, kun yleensä yritetään aina kiskoa vähän enemmän kuin pitäisi. Näin kuitenkin kävi ja sanoin laukun ja lompakon halvemmalla kuin kuvittelin, ja se oli erittäin hyvä asia.
Paljon ei nähty Belfastia kun alkoi jo hämärtää kuuden jälkeen, mutta kierrettiin kuitenkin katselemassa paikkoja. City Hall oli aika mahtava, mutta muuten eiollut pahemmin mitään nähtävää.

1431159.jpg

Takaisin Dublinissa oltiin vasta 23 aikaan eli oli todellakin pitkä päivä ja uni maittoi hyvin seuraavana yönä!!