Kuten moni tietääkin, niin vaihdoin perhettä tällä viikolla. Kerroin maanantaina, että haluan lähteä edellisestä perheestä tämän viikon jälkeen ja nehän suuttui niin, että heitti mut pihalle. Oli sit pientä paniikkipakkaamista maanantain ja tiistain välinen yö ja aamulla lähdin painavien laukkujen kanssa bussipysäkille. Onneks pääsin yhdelle kaverille, ettei tarvinnut koko päivää raahata tavaroita ympäriinsä, tai tässä tapauksessa olisin istunut niiden kanssa kadulla, koska ne painoi ihan vietävästi. Ei tällainen pieni tyttö määräänsä enempää jaksa. Sisulla vein ne bussillekin asti, en voimalla.

Jees, mut siis edellisen perheen lapset oli ihan kamalia ja mulla tuli mitta täyteen. Muutenkaan en tullut mitenkään kovin hyvin juttuun vanhempien kanssa ja yleensä kun ne tuli kotiin, niin menin omaan huoneeseen kuunteleen musiikkia. Sit jos olin olohuoneessa niiden kanssa, niin oli turha luulla, et saisin niiden sipseistä tai karkeista edes muutamaa itselleni. Kovin olivat anteliaita.

Enkä saanut viimeisen viikon palkkaakaan, kun olisin vienyt niiltä tuhkatkin pesästä. Epäreilua, koska kuitenkin hoidin niiden lapsia sen viikon ja palkka olisi kuulunut maksaa, vein niiltä tuhkat pesästä tai en!
No, pääsinpä sieltä kuitenkin pois eikä tarvi käyttää suojuksia, etten oo ihan mustelmilla kun lapset lyö ja potkii..

 

Menin tiistaina kaverin luokse, joka asuu ihan keskustassa. Olin siellä yhden yön ja sit muutin keskiviikkona uuteen perheeseen. Taaffen perhe on täysin irlantilainen ja ne asuu Swordsissa eli noin 15-20 km keskustasta. Swordsin keskustasta on tänne 10minuutin ajomatka eli maaseudulla oleskellaan!! Tien toisella puolella on lampaita ja naapurissa on hevonen! Aivan mahtavaa! Harmi vaan kun ei oo ajokorttia niin en pääse täältä minnekään jos toinen vanhemmista ei pääse heittämään joko Swordsiin mistä pääsen keskustaan bussilla tai Malahideen missä taas hyppään Dartiin (juna). Ei mun toisaalta tarvi päästäkään täältä kuin viikonloppuisin ja sillon voin sit yöpyä jollain kaverilla, eikä tarvi miettiä kuljetuksia..

Sitten pieni selostus perheestä: äidin nimi on Philippa, isä Billy, lapset Aoife, Danny, Ciara ja Charlie. Aoife on 9v. hyvin itsenäinen nuori nainen, joka tykkää irkkutanssista, näyttelemisestä ja uimisesta. Viime viikolla tuli pronssille jossain uintikisassa.

Danny 8v. on jalkapallohullu. Keskiviikkoiltana lapset kertoi itsestänsä, ja Danny sanoi et se pelaa jalkapalloa, katsoo telkkarista jalkapalloa, netissä pelaa jalkapallopelejä ja pitää päällään pelipaitoja. Danny on kanssa uimari eli hyvin urheilullinen poika ja hyvä koulussa, minkä takia onkin todella suosittu muiden koulkavereiden kesken.

Ciara 5v. on pikku prinsessa huulikiiltojensa kanssa. Sitten se vastaa melkein joka kysymykseen EI, vaikka ei sitä tarkoittaisikaan. Tulee mieleen Nelli-niminen tyttö, joka kanssa vastaa yleensä samalla tavalla! =) Muutenkin Ciara on lapsista ehkä hankalin, mut ei kuitenkaan mikään mahdoton tapaus.

Sitten on vielä ihana pikku-Charlie 2 v. Aivan mahtava pakkaus, paitsi ruoka-aikaan. Sille ei meinaa millään saada ruokaa suuhun, paitsi jos saa harhautettua sitä. Lehti eteen missä on auton kuvia, niin sit se syö huomaamattaan. "Cool car" on Charlien yks lause, mitä se hokee päivästä toiseen. Siitä taitaa tulla isona rallikuski.

Oon ollut täällä vasta viikon, mutta oon sopeutunut perheen elämään jo hyvin ja Charliesta on tullut mun kaveri. Ainoastaan ruoka-aikana se ei tykkää kenestäkään, mut kuten kirjotinkin niin sille pitää näyttää auton kuvia lehdestä, tai sit you tubesta rallia.

Sit ekana iltana Billy kysyi et juonko niin kuin irlantilaiset ja pyysin selvittään et mitenkä ne sit oikein juo. Vastaus kuului, että maanantaina ei yleensä juo mitään, tiistaina ehkä, keskiviikkona sit vähän, torstaina vähän, perjantaina vähän, lauantaina vähän, sunnuntaina vähän.. =)

Eilenkin taas juotiin punaviiniä illallisen kanssa ja sit tyhjennettiin samantien koko pullo. Philippa soitti mulle irlantilaisten artistien musiikkia ja sanoi, että kun The Frames tulee Dubliniin seuraavan kerran niin me mennään kaksistaan niiden keikalle! Ja sit me mennään ehkä koko perhe helmikuussa parin viikon lomalle Lanzarotelle! Mahtavaa päästä sateisesta ja koleesta Irlannista hetkeksi rannalle ruskettumaan ja rentoutumaan. Tottakai joudun välillä katsoon lasten perään, mut en kuitenkaan koko aikaa.

 

Viime perjantaina oli Dublin Culture Night ja kävin Elinan ja Esterin (suomalaiset au pairit) kanssa Christ Church Cathedralissa ja St. Patrick Cathedralissa. Myos Trinity Collegen kirjastossa piipahdettiin ja nahtiin Books of Kells! Harmi kun ei saanut ottaa valokuvia, oli meinaan aika upea kirjasto. Molemmat katedraalitkin oli mahtavia ja onneks oli tuollainen ilta, et pääsi ilmaiseksi katsomaan niita. Muuten niista saa maksaa noin 5 euroa eikä sellaiseen ole varaa. Kulttuurikierroksen jälkeen mentiinkin sit pubiin istuskeleen ja kuunteleen irkkumusiikkia. Riemastuin kun kuulin Star of the County Downin, ja rupes jalat vispaan niin, etten meinannut pysyä penkillä. =)  Sen jälkeen mentiin sit vielä Doyle´siin ja Porter Houseen tanssiin Elinan kanssa. Oli oikein hyvä ilta ja nähtiin paljno hyvännäköisiä irkkumiehiä!! ;)


Trinity College ja Irlannin vaakuna Christ Chuch Cathedralista.

917762.jpg  919511.jpg

Dublin Castle ja Molly Malone.

919520.jpg  919545.jpg

919557.jpg

Tän viikon lauantaina meillä onkin taas Couch Surfingin porukalla bileet Slattery´s Barissa. Piti mennä ensin Citibankiin, mut sit tulikin yht´äkkiä muutoksia suunnitelmiin, en kyllä tiedä minkä takia. Me saadaan ilmaset Coronat, Guinness on noin 3,5euroo ja Bulmers suurinpiirtein samaa hintaluokkaa. Kunnon partyt siis taas tiedossa!!

Edellisperjantaina me oltiin Slattery´s barissa ja siellä soitti norjalainen Terje Nordgarden (CS:n jäsen myös). Aivan fantastinen esiintyjä ja muutenkin rento tyyppi. Piti ostaa sit sen cd:kin ja tukee Euroopan kiertuetta sillä tavoin. Onneks Terje tulee takaisin Dubliniin lokakuun puolessa välissä, niin pääsee uudestaan kuulemaan livenä sen biisejä ja voi laulaa mukana.


919587.jpg  919629.jpg

Derek, Teppo ja minä sekä Terje esiintymässä.

Minä, Teppo ja Elina. Esteri ja Derek yrittävät saada kameraa toimiin.

919638.jpg  919676.jpg

 Mä yövyin taas Rorylla ja siellä oli myös Terje, Derek, Martin ja Paulina. Paulina lähti aamulla aikaisin muuttohommiin ja mä sit jäin noiden karjujen kanssa syömään aamupalaa, makkaraa, pekonia, papuja, munakokkelia, paahtoleipää ja tietysti teetä irkkumusiikilla höystettynä!! Iltapäivällä kävin katsomassa Elinan ja Derekin kanssa Shakespearen näytelmää nykyversiona St. Stephen´s Greenillä. En edes saanut selvää mikä näytelmä se oli, mut viihdyttävä paketti kuitenkin, ja ilmainenkin vielä!!

Illan vietinkin sit taas poikaporukassa. Näytelmän jälkeen mentiin takaisin Rorylle ja sinne tuli kaks australialaista miestä, jotka sit lyöttäytyi meidän porukkaan. Sillä hetkellä oli siis mun lisäksi Derek ja Martin paikalla. Minä ja neljä miestä kierreltiin ympäri kaupunkia, käytiin jossain ihme festareilla ja sit Foggy Dew-nimisen pubin kautta Porter Houseen (taas). Se on mun ja Elinan kantapaikka, ainoo tanssipaikka mikä ollaan löydetty tähän mennessä eikä maksa mitään sisään. Sopii siis au paireille, joiden rahapussi ei ole pullollaan seteleitä. Hyvä jos on edes kolikoitakaan.