Nyt täytyy kirjottaa taas lyhyt pätkä huhtikuun loppupuolen tapahtumista.
Elina muutti takas Suomeen 11.4 ja sen jälkeen olin vähän eksyksissä kun en voinut enää soittaa ja juoruta Elinan kanssa niinkuin ollaan tehty elokuusta lähtien. Onneksi on kuitenkin keksitty netti millä pystyy pitämään yhteyttä ja kertoa kaikki uutiset.
Me pidettiin läksiäiset edellisenä lauantaina toisen kaverin luona ja sunnuntaina syötiin kunnon irlantilainen aamupala jossakin pienessä pubissa, jonka jälkeen mentiin parhaaseen pancakes paikkaan syömään vielä jälkkärit!! Nam nam, viime sunnuntaina piti käydä siellä uudestaan nautiskelemassa ja varmasti vielä pari kertaa ennen kesää tulee sinne eksyttyä!! Annokset meinaa viedä kielen mennessään ja vaikka maha olisi täynnä, niin suu tahtoi vielä vähän lisää... :)

Seuraava viikko ei ollutkaan mitenkään miellyttävä. Tiistaina illalla aloin aivastella, sen jälkeen nenä tukossa ja olo vain paheni päivä päivältä. 5 päivää tuli vietettyä sängyssä kamalan flunssan takia. Kaksi muutankin kaveria sai sen samaan aikaan ja vaihdettiin kuulumisia päivittäin, että ollaanko vielä hengissä vai paranemaan päin. Perjantaina oli pakko käydä lääkärissä ja siitä lystistä sai maksaa 50 euroa!!! Kuvitella, pelkkä tavallinen lääkärin vastaanotto maksaa noin paljon!! Siihen vielä antibiottikuuri päälle ja viikon palkka lensi taivaan tuuliin.. Noh, ei nyt ihan, mutta toista kertaa en lääkäriin mene ellei ole pakko. Talvella taisi olla pari kertaa poskiontelontulehdus, mutta pystyin kuitenkin tekemään töitä ja apteekin pillereillä pääsi siitä vaivasta eroon. Nyt oli pakko turvautua kunnon kuuriin ja se helpotti seuraavana päivänä jo melkoisesti. Maanantaina taas piti vahtia Roisinia, vaikka olikin hieman heikko olo edelleen. Maire oli onneksi vapaalla koko viikon, kun olin kipeä ja sain rauhassa parannella itseäni.
Kun tekee töitä niin toivoo, että olisi monta vapaapäivää, mutta kipeänä ollessa vain makaa sängyllä ja toivoo, että paranisi pian ja pääsisi tekemään jotain.

Nyt on kuitenkin kaikki kunnossa ja elämä hymyilee leveästi!!

Seuraavana viikonloppuna menin kuuntelemaan estonialaista muusikkoa Cobblestone Bariin Annan kanssa, joka on virosta kotoisin. Viron presidentti oli Irlannissa valtiovierailulla ja sen takia tämä muusikko (nimeä en muista vaikka kuinka yritän muistella) oli käymässä myös Dublinissa. Anna työskentelee Viron suurlähetystössä ja tiesi tästä esiintymisestä. Oli mukava käydä meidän treenipubissa muunakin aikana kuin vain maanantaisin ja lähteä kotiin ilman, että pitää vaihtaa tanssivaatteet pienessä vessassa missä on aina märkä lattia..
Juttelin baarin omistajan kanssa ja Tom tottakai herrasmiehenä tarjosi meille juotavat ja vielä antoi cd:n ilmaiseksi, jonka ne on äänittänyt muutama vuosi sitten monen muusikon kanssa.
Muusikoista puheenolleen Christy Mooren veljen poika oli myös soittamassa siellä.. Tapasin siis melkein julkkiksen!!!
Sain myös uuden ystävän, irlantilainen muusikko/runoilija Dave, joka on asunut Tampereella ja tietää melkein kaiken Hugo Simbergin maalauksista. Vakuuttavaa!! Alan varmaankin ottamaan syksyllä laulutunteja Daven kanssa ja opin muutaman irkkulaulun.. Nyt pitää myös alkaa opetella unkarin kieltä taas, kun sain levyn mihin joku unkarilainen muusikko oli tehnyt lauluja runoista.
Seuraavana päivänä käytiin taas syömässä pancakesit Annan kanssa!!! Nam nam taas kerran!!! :)

Olen You tuben kautta kirjoitellut yhden sveitsiläisen tanssijapojan kanssa jo pidemmän aikaa ja viime viikolla David kävi Irlannissa. Nähtiin keskiviikkoiltana ja juteltiin koko ilta irkkutanssista ja syksyllä saadaan jatkaa jutustelua ja treenatakin yhdessä jos löytyy vapaata aikaa. David pääsi mukaan Arlington Hotellin irkkutanssiryhmään ja seuraavana vuorossa on Riverdance tai Lord of the Dance.. Sain itsekin taas innostuksen alkaa treenata enemmän, jos vaikka itsekin pääsisi johonkin esiintyvään ryhmään. Siis Dublinissa, Riverdancesta on varmaan turha uneksiakaan, ellen kesän aikana edisty paljon.. Kesätöitä ei ole, joten aikaa tanssimiselle löytyy vaikka joka päivä ja täältä tuomisina monta dvd:tä, jota katson uudestaan ja uudestaan..
Oli mukava tavata ihminen, joka ei ihmettele syytä miksi muutin Dubliniin. Kaikki muut on katsonut huuli pyöreänä ja kysynyt et oonko mä ihan tosissani, irkkutanssi on ainoa syy minkä takia tulin tänne. KYLLÄ!!! Vain ja ainoastaan!! En ainakaan sään takia muuttanut...

Viimeisenä tuleekin paras tarina!! Täällä pidettiin Dublin Dance Festival, on vieläkin käynnissä, ja kävin katsomassa lauantaina Colin Dunnen Out of time esityksen. Colin on siis Riverdancen toinen päätanssija Michael Flatleyn jälkeen ja aivan huipputanssija. Esitys oli hauska ja siinä oli paljon horpipeä!! "Rashers and sausages on your plate!!" Colin vitsaili kuinka kilpailuissa pitää pysyä tietyn alueen sisäpuolella, aivan kuin tanssisi lautasella ja irlantilaisittan siinä on makkaroita ja pekonia.
David kertoi, että hän on käynyt joskus Colinin workshopissa ja seuraavan kerran kun oli tullut käymään Dublinissa niin Colin oli tunnistanut hänet.. David pyysi kertomaan terveisiä jos pääsen back stagelle ja minä tein työtä käskettyä. Colin tuli esityksen jälkeen aulaan, missä kaikki tutut ja sukulaiset tietenkin syöksyi heti hänen kimppuun kehumaan. Meille tarjoiltiin viiniä ja pientä syötävää ja kun olin lasillisen kumonnut, niin menin kehumaan tanssia ja samalla kerroin terveiset. Tietysti myös piti ottaa kuva, kun saattaa olla ainut kerta nähdä koko maailmassa kuuluisa oleva tanssija lähietäisyydeltä. Leijailin koko illan ja hehkutin kaikille kavereille kuvasta!!

1509390.jpg

Mitään ihmeellistä ei ole eilen tai tänään tapahtunut, eilen olin vahtimassa Teresaa, suomalais-irlantilais tyttöä naapurissa, tänään kävin Brown Thomasilla ja sain ilmaisen meikin ja vielä 25 eurolla alennusta meikeistä mitä sieltä ostin. Sain joulujahjaksi Mairelta lahjakortin MAC:in meikkiin ja se pitää käyttää toukokuun puoliväliin mennessä ja tänään oli vapaapäivä, joten varasin ajan iltapäiväksi.. Maire lähti Roisinin kanssa perjantaina County Kerryyn ja tulee keskiviikkona takaisin, joten mulla on vapaata siihen asti. Olisin halunnut käydä meikissä viikonloppuna mutta kaikki lauantait ja perjantait on varattu toukokuun loppuun asti..

Nyt vain odottamaan seuraavan viikon sunnuntaita.. Ei, käsitit väärin, en tarkoita Äitienpäivää, vaan tanssikisoja!! No, tottakai Äitienpäivä on myös hyvin tärkeä, mutta kisat on nyt mulle päällimmäisenä asiana. Pitää vielä hioa askelia, mutta meillä ei ole ensi maanantaina tuntia kun on Bank Holiday ja kaikki  paikat on silloin kiinni. Pitää vain kotona yrittää tanssia mahdollisimman paljon, silloin kun ei ole muita kotona. Alakerta on ainoa, missä on tilaa enkä halua siellä pomppia kun muut valmistaa ruokaa ja Roisin leikkii nukeillansa.

Kirjoitan sunnuntaina kuinka kisoissa kävi.

Niin ja nyt on 5 viikkoa enää jäljellä, kun olen taas Tampereella!! Tähän aikaan illasta/ yöstä on saunassa käyty, syöty jotain hyvää suomiruokaa ja tottakai pistelty poskeen kilokaupalla salmiakkia ja kunnon suklaata!! Täällä kun ei suklaata osata tehdä, jossakin kaupassa saattaa olla jopa 10 erilaista karkkipussia, mutta nekin on kaikki pahoja ja salmiakista on turha edes puhua... Oih, salmiakkia ja suklaata!! Taitaa tulla oikein kunnon mässäilyviikko kun pääsen Suomeen ja sen jälkeen kunnon kuntokuurille, että pääsee bikinikuntoon! Jos pääsee!! :)

Jaa niin, piti vielä toivottaa Hauskaa Vappua!!!
Mulla on keskiviikkona tiedossa iltapäivällä muutama tunti töitä ja torstaina paluu arkeen, mitä luultavimmin aamuvuoro vielä tiedossa...